Ξένου Έφη

Ξένου Έφη
Όνομα: Ξένου Έφη

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στον Παλαμά Καρδίτσας.

Όταν ήταν παιδί ζωγράφιζε όλη μέρα και ήθελε να γίνει νηπιαγωγός.

Έγινε νηπιαγωγός, δίδαξε για οκτώ χρόνια και τελείως τυχαία ήρθε σ' επαφή με το σκίτσο. Στο διάστημα αυτό μετά το Νηπιαγωγείο δούλευε παράλληλα σε ατελιέ γραφικών τεχνών κάνοντας εικονογραφήσεις διπλωμάτων και αφισών για πολλές αθλητικές διοργανώσεις, εικονογραφήσεις παιδικών -και όχι μόνο- βιβλίων μέχρι και ιατρικό σχέδιο.

Τότε ήταν που αποφάσισε να ανήκει στο σκίτσο αποκλειστικά.

Παραιτήθηκε απʼ το Δημόσιο το 1996, φοίτησε στη σχολή Ορνεράκη ως το 1997, και μετά ήρθε στη ζωή της ο «Τύπος», και το γελοιογραφικό πορτρέτο.

Δούλεψε στην εφημερίδα ΓΝΩΣΗ για λίγους μήνες το 1998. Από το 1999 μέχρι το Φλεβάρη του 2007 στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ και την παραπολιτική στήλη «Πανδώρα» (που αγάπησε ιδιαίτερα), εικονογράφησε τα εξωφύλλα του περιοδικού ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ από το 2000 ως το 2004 και τη στήλη «Βηματοδότης» -και όχι μόνο- για το Κυριακάτικο ΒΗΜΑ. Από τον Απρίλη του 2007 μέχρι τον Ιούνη του 2009 ήταν στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ. Επέστρεψε στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ το Σεπτέμβρη του 2009 και απο το Μάρτη του 2011 ως και σήμερα σκιτσογραφεί και στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.

Έχει λάβει μέρος σε αρκετές εκθέσεις στην Ελλάδα και το Εξωτερικό και έχει ζωγραφίσει μέχρι τώρα τουλάχιστον 5000 πορτρέτα!