Νέα

Δείτε όλα τα νέα

Αποχαιρετισμός στον Βαγγέλη Παυλίδη!
Δημοσιεύθηκε: 10/04/2018


Η Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων αποχαιρετά με μεγάλη θλίψη, τον αγαπημένο φίλο και συνάδελφο Βαγγέλη Παυλίδη, που έφυγε από κοντά μας την Κυριακή του Πάσχα.

Γεννημένος το 1943 στην αγαπημένη του Ρόδο όπου και διέμενε, ο Βαγγέλης Παυλίδης εργάστηκε σε πλήθος εντύπων αφήνοντας βαθύ χνάρι στην Πολιτική Γελοιογραφία. Η απαράμιλλη τεχνική του σε συνδυασμό με την ευρηματικότητα και την ευαισθησία του τον ανέδειξαν ως έναν εκ των κορυφαίων Ελλήνων σκιτσογράφων κάτι που αποδεικνύεται όχι μόνο από τα πολλά βραβεία και τις τιμητικές διακρίσεις  που απέσπασε, αλλά και από τη μεγάλη αναγνωρισιμότητα και την αγάπη των αναγνωστών. Πέρα από φίλος και συνάδελφος, για αρκετούς από εμάς υπήρξε επί της ουσίας και δάσκαλος, αφού η δουλειά του έχει επηρεάσει καθοριστικά την πορεία νεότερων συναδέλφων.

Παράλληλα ο Βαγγέλης υπήρξε ένας σπουδαίος άνθρωπος: Πληθωρικός, υπερδραστήριος και πολύπλευρος,  «κέρδιζε» αμέσως κάθε άνθρωπο που είχε την τύχη να τον γνωρίσει και να τον συναναστραφεί. Θα μας λείψει πολύ η ζωντάνια και το χαμόγελο του… Ο τρόπος που «κυριαρχούσε» στον χώρο και γινόταν το κέντρο της συντροφιάς…

Εκφράζουμε την αγάπη μας και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στη σύζυγο του Noomi ,στον γιο του Σάββα και σε όλους τους οικείους του.

Επιστροφή

Βραβειο για τον Γεωργοπάλη

Aργυρό καπέλο στο Knokke-Heist

Περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΕΣΧΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΩΝ

Συλλυπητήρια της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων ,για τον θάνατο του Δημήτρη Σιουφα!

Περισσότερα

Αποχαιρετισμός στον Βαγγέλη Παυλίδη!